بانس ریت چیست و چه کاربردی دارد؟
بانس ریت Bounce rate یا نرخ پرش یکی از پرکاربرد ترین متریک هایی است که وقتی وارد دنیای دیجیتال مارکتینگ می شوید با آن سر و کار دارید. وقتی سایتی ایجاد می کنید و تولید محتوا می کنید یا مشغول فروش کالا و خدمات خود در سایت هستید بعد از مدتی در بین جمع های دوستان و متخصصان که در مورد کار صحبت می کنید احتمالا یکی از سنجه هایی که در مورد آن صحبت می کنید بانس ریت است. وقتی شروع به خواندن مقالات برای بهینه سازی وبسایت (سئو) می کنید متوجه می شوید که در بسیاری از مقالات به نرخ پرش یا بانس ریت اشاره می شود. در این مقاله می خواهیم ببینیم که بانس ریت چیست و چه اهمیتی دارد و در انتها هم در مورد روش های کاهش بانس ریت نکاتی را یاد بگیریم. بریم سراغ تعریف بانس ریت Bounce rate: ابتدا ببینیم وبسایت های معتبر چه تعریفی از این واژه دارند. تعریف بانس ریت(نرخ پرش) در ویکی پدیاترجمه آزاد : بانس ریت اصطلاحی است که در آنالیز ترافیک وبسایت استفاده می شود. این متریک نشان دهنده درصد افرادی است که وارد سایت شده اند و سپس سایت را بدون دیدن سایر صفحات سایت را ترک کرده اند. تعریف بانس ریت (Bounce rate) در گوگل آنالیتیکس:Bounce rate is an Internet marketing term used in web traffic analysis. It represents the percentage of visitors who enter the site and then leave (“bounce”) rather than continuing to view other pages within the same site.
ترجمه آزاد: در گوگل آنالیتیکس بانس ریت براساس ارسال تعداد ارسال درخواست به سرور در یک صفجه اندازه گیری می شود. یعنی اگر کاربر وارد یک صفحه از سایت شما شد و در طول سشن درخواستی به سرور گوگل آنالیتیکس ارسال نشد و کاربر صفجه را ترک کرد، این کاربر بانس به حساب می آید.In Analytics, a bounce is calculated specifically as a session that triggers only a single request to the Analytics server, such as when a user opens a single page on your site and then exits without triggering any other requests to the Analytics server during that session.
تعریف بانس ریت Bounce rate به زبان خودمانی:
بانس ریت یا همان نرخ پرش به زبان ساده یعنی این که شما وارد یک سایت شده اید و مطالب همان صفحه را مطالعه کردید و بعد از 5 دقیقه بدون این که روی لینکی کلیک کنید یا به صفحه ی دیگری بروید سایت را ترک کرده اید. البته معیارهای دیگری هم مانند ارسال فرم و اتفاق افتادن یک ایونت وجود دارد که بر بانس ریت تاثیر گذار هستند اما در این تعریف سعی کردیم در ساده ترین حالت ممکن معنی بانس ریت را منتقل کنیم.مثالی از دنیای واقعی:
بانس ریت در دنیای حقیقی را می توان با مثال یک مغازه بسیار ساده توضیح داد. فرض کنید شما مغازه دار هستید. فردی وارد مغازه شما می شود و در مغازه می چرخد و سپس بدون این که خریدی انجام دهد یا از شما سوالی بپرسد مغازه را ترک می کند. این فرد جزو بانس ریت مغازه شما حساب می شود.چرا بانس ریت مهم است ؟
حالا که با تعریف بانس ریت آشنا شدیم باید بدانیم چرا این متریک مهم است. در واقع این متریک را می توان به سه دلیل زیر مهم دانست:- فردی که در سایت شما بانس می شود سایت شما را ترک کرده و هیچ کاری انجام نداده است، اگر شما بتوانید کاری کنید که بانس ریت سایتتان کم شود به معنی است که می توانید انتظار داشته باشید که نرخ تبدیل بازدیدکننده به کاربر یا مشتری در سایت شما افزایش پیدا کند.(به نفع کسب و کارتان است که بانس ریت را تا حد معقولی کاهش دهید)
- متریک بانس ریت ممکن است برای گوگل مهم باشد و یکی از معیارهای رتبه دهی در موتور جستجو باشد. یعنی اگر بتوانید بانس ریت را کاهش دهید می توانید انتظار داشته باشید که رتبه سایت شما در موتور جستجو هم رشد کند.
- بانس ریت بالا می تواند به شما این آمار را بدهد که سایت شما در زمینه هایی دچار مشکل است. مثلا محتوای سایت ضعیف است یا دچار مشکل است یا سایت رابط کاربری مناسبی ندارد که کاربر را جذب کند که در سایت بماند و به صفحات دیگر هم سر بزند. یا ممکن است متوجه شوید که لینک سازی داخلی سایت شما دچار مشکل است.
چگونه میتوان در Google Analytics نرخ پرش را بررسی کرد؟
شما میتوانید با مراجعه به بخش Audience > Overview نرخ پرش وبسایتتان را مشاهده نمایید.
تفاوت بانس ریت الکسا و گوگل آنالیتیکس در چیست؟
یکی از اشتباهات رایج وقتی افراد تازه با متریک های اندازه گیری آشنا می شوند اشتباه گرفتن معیارها در ابزارهای مختلف است. مثلا می گویند بانس ریت سایت من 40 درصد است اما وقتی گوگل آنالیتیکس را چک می کنیم متوجه می شویم که میزان بانس تفاوت اساسی با عدد اعلام شده دارد، بعد از پرسیدن این که سوال که بانس ریت را با چه ابزاری چک می کنید می گویند: در آمارهای سایت الکسا دیدیم که بانس ریت سایتمان 40 درصد است. برای مثال میزان بانس ریت اعلامی سایت ما هم در الکسا 45 درصد است:
بانس ریت مناسب چقدر است؟
احتمالا این سوال برایتان پیش آمده که بانس ریت مناسب چقدر است؟ میزان بانس ریت برای سایت های مختلف متفاوت است. نمی توان نرخ مشخصی از بانس ریت را تعیین کرد و گفت اگر بانس ریت شما کمتر از این عدد است خوب و اگر بیشتر از این عدد است باید کسب و کار خودتان را تعطیل کنید. برای بانس ریت بنچ مارک های مختلفی وجود دارد. بر اساس آمار منتشر شده در بلاگ customedialabs مقادیر زیر میزان متوسط نرخ پرس بر اساس صنعت است: 20 تا 45 درصد برای وبسایت های فروشگاهی 25 تا 55 درصد برای وبسایت های B2B (وب سایت هایی که به کسب و کارهای دیگر خدمات می دهند) 60 تا 90 درصد برای لندینگ پیج ها 65 تا 90 درصد برای بلاگ ها و وبسایت های محتوایی و خبری همانطور که مشاهده می کنید میزان مشخصی را نمی توان در نظر گرفت، شما می توانید میزان نرخ پرش سایت خودتان را با این آمارها مقایسه کنید و ببینید که بانس ریت سایت شما کمتر از میانگین صعنت است یا بیشتر. اگر بانس ریت بالایی دارید نگران نباشید.بانس ریت بالا همیسه نشانه بدی است؟
اگر بانس ریت بالایی دارید دچار اضطراب و ترس نشوید، بانس ریت بالا همیشه نشانه بدی نیست. همانطور که در آمار بالا دیدید برای صفحات فرود میزان بانس ریت بین 60 تا 90 درصد است و برای سایت های محتوایی چیزی حدود 95 درصد Bounce rate داریم . برای مثال اگر شما کمپین بازاریابی دارید و در یک صفحه فرود ایمیل کاربران را می گیرید و به ازای آن یک هدیه به کاربر می دهید و نرخ خروج صفحه سایت شما 90 درصد است نگران نباشید. بسیاری از کمپین های بازاریابی که برای جمع آوری اطلاعات کاربران یا همان لید جنریشن اجرا می شود نرخ پرش بالایی دارند. برای مثال اگر 10000 نفر صفحه فرود شما را دیده اند و 98 درصد بانس شده اند و تنها 2 درصد اطلاعات مورد نیاز را به شما داده باشند شما اطلاعات 200 نفر را دارید که می توانند مشتری کالا و خدمات شما شوند و با انجام پیگیری های فروش می توانید تعداد قابل توجهی از این افراد را به مشتری تبدیل کنید.تاثیر بانس ریت در سئو چیست؟
پاسخ کوتاه و مستقیم این است که بانس ریت هیچ تاثیری مستقیمی در سئو سایت شما ندارد. اما پاسخ غیر مستقیم این است که بالا بودن یا پایین بودن بانس ریت می تواند تاثیر مستقیم بر سئو سایت شما داشته باشد. کمی بالاتر در همین مقاله گفتیم که بالا بودن بانس ریت می تواند نشانه از ضعف محتوا یا ضعف رابط کاربری یا ضعف لینک سازی داخلی سایت شما باشد. رابط کاربری مناسب و محتوای مناسب و قدرتمندو لینک سازی مناسب داخلی در سئو سایت شما بسیار تاثیرگذار هستند. بنابراین اگر شما دلیل بالا بودن بانس ریت صفحات خودتان را پیدا کنید و آن را برطرف کنید و بانس ریت سایت را به میزان قابل قبولی کاهش دهید احتمال رشد در سئو را هم تجربه خواهید کرد. نکته مهم: دقت داشته باشید که بانس ریت جزو متریک هایی است که به آسانی قابل دستکاری است، مواردی که در بالا گفته شد به شرطی در سئو موثر هستند که شما دلیل اصلی را پیدا کنید و بانس ریت را به صورت اصولی و واقعی کاهش دهید. در غیر این صورت اگر نخوه اندازه گیری بانس ریت را با روش هایی مانند استفاده از ایونت ها در تگ منیجر کاهش دهید عملا کار اصولی و درستی انجام نداده اید.روشهای کاهش بانس ریت یا کاهش نرخ پرش سایت
قبل از این که مستقیم به سراغ روش های کاهش بانس ریت سایت برویم ابتدا باید چند نکته را بررسی کنیم. می توان بانس ریت سایت را به دو دسته تقسیم کرد:- بانس ریت منبع ترافیک
- بانس ریت صفحه
4 روش کاهش بانس ریت صفحه :
-
بهینهسازی رابط کاربری و تجربه کاربری
مشاهده آموزش کار با مایکروسافت کلریتی
2-تولید محتوای جذاب و کاربردی
یکی از دلایل بالا بودن بانس ریت اغلب صفخات این است که محتوای موجود در صفحه محتوایی نیست که کاربر به دنبال آن می گردد. یک بار با نگاهی جدی تر و منتقدانه تر محتوای صفحات سایت را بررسی کنید و مطمیئن شوید که محتوایی که تولید می کنید دقیقا جواب سوال کاربر شما را می دهد و برای او کاربردی است. بررسی کنید که محتوا صفحه شما برای این که به بهترین در بین رقبا خودش تبدیل شود چه چیزی کم دارد.- آیا لازم است که به صفحه ویدیو اضافه کنید؟
- آیا لازم است از اینفوگرافیک در محتوا استفاده کنید؟
- آیا لازم است عکس های واقعی به محتوا اضافه کنید؟
- آیا میتوان محتوا را برای بهتر دیده شدن در جدول قرار داد؟
- و…