سئو SEO چیست؟

سئو چیست؟

احتمالا در جستجوی پاسخ به این سوال به این صفحه رسیده اید. مستقیم برویم سر اصل مطلب در اینجا شما با مفاهیم ابتدایی سئو آشنا می شوید. سئو یا فرم یهتر آن SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization است و یعنی این که کاری کنیم وبسایت ما و محتوای آن برای موتور های جستجو به ویژه گوگل بهینه باشد.

در این مقاله ما موضوعات زیر را پوشش می دهیم :

  1. موتورهای جستجو چگونه کار می کنند 
  2. سئو چگونه کار می کند 
  3. بررسی نتایج ارگانیک و پولی 
  4. چرا سئو مهم است ؟
  5. مخاطب شناسی 
  6. محتوای مناسب سئو SEO-Friendly Content
  7. اصول پایه ای On-Page SEO
  8. مقدمه ای بر سئو تکنیکال Technical SEO
  9. اصول ابتدایی لینک سازی خارجی Link Building
  10. قصد کاربر از جستجو
  11. روندهای نوظور سئو

 

چرا باید وبسایت ما برای موتور جستجو گوگل بهینه باشد؟

 با استفاده از سئو شما می توانید که افراد بیشتری را از طریق موتورهای جستجو وارد سایت خودتان کنید. از طریق سئو  است که شما می توانید افراد علاقه مند به کالا و خدمات خودتان را جذب کنید. در حقیقت سئو جزو معدود کانال های بازاریابی است که در آن مشتری به دنبال شما می گردد نه شما به دنبال مشتری.

یعنی کسی که به دنبال خرید کتاب رواشناسی است در گوگل جستجو می کند و اگر سایت شما در رتبه های اول حضور داشته باشد وارد سایت شما می شود و از شما خرید می کند.حالا شما تا حدودی می دانید که سئو چیست.

 

یعنی چی محتوای ما برای موتورهای جستجو بهینه باشد؟

ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که وقتی شما سایتتان را راه اندازی می کنید، اوایل خوشحال و شاد هستید از این که بلاخره سایتتان را راه اندازی کردید و الان است که مراجعه کنندگان وارد سایت شوند و از کالا و خدمات شما استفاده کنند و شما میلیونر اینترنتی شوید، اما بعد از گذشت مدتی می بینید که خبری نیست و کسی وارد سایتتاتن نمی وشد.

بعد متوجه می شوید که باید روی سئو (seo) سایت خودتان کار کنید تا افرادی را وارد سایتتان کنید. سئو به شما کمک می کند که افرادی که می خواهید را وارد سایتتان کنید. پس هر چقدر در نتایج موتور های جستحو بالاتر باشید یعنی احتمال ورود افراد بیشتری به سایت شما وجود دراد.

سئو یا همان SEO یعنی فرایندی که انجام می دهید تا رتبه سایت شما در کلمات کلیدی مورد نظرتان در رتبه های بالاتری باشد. اگر بخواهیم ساده تر بگویم یعنی کارهایی انجام دهید که رتبه وبسایتان در نتایج گوگل افزایش پیدا کند.

پاسخ به یک سوال مهم،اصلا چرا باید سئو یا بهینه سازی وبسایت را یاد بگیریم؟

یکی از مهم ترین راه هایی که باعث می شود بتوانیم کاری را انجام دهیم این است که چرایی انجام آن کار را پیدا کنیم. پاسخ به این که چرا باید بهینه سازی یا همان سئو (SEO) را یاد بگیریم بسیار به ما کمک می کند که در مسیر یادگیری خودمان پرقدرت پیش برویم.

 

یک دلیل مهم برای این که باید سئو یاد بگیریم:

زمانی که شما وبسایت شخصی یا فروشگاه اینترنتی خودتان را راه اندازی می کنید مانند این است که در مغازه ی لوکسی را در دل کویر افتتاح کرده اید، آیا در دل کویر کسی به مغازه ی شما سر می زند؟ احتمالا پاسختان خیر است، این اتفاق دقیقا برای سایت شما هم می افتد اگر نتوانید برای سایت خودتان بازدید کننده یا همان ترافیک مرتبط جذب کنید مشتری وجود نخواهد داشت.

 

روز به روز بر استفاده کنندگان از اینترنت افزوده می شود و افراد با استفاده از جستجو در گوگل بیشتر نیازهای خودشان را برطرف می کنند. کافی است سری به آمار های جهانی بزنیم و رشد نفوذ اینترنت را مشاهده کنیم. برای این که مشاهده کنید چه افرادی وارد سایت شما شده اند و وارد چه صفحاتی شده اند پیشنهاد می کنیم به مقاله گوگل آنالیتیکس چیست سری بزنید.

 

سئو یک کانال جذب ترافیک رایگان  است:

خبری خوبی که وجود دارد این است که نیازی نیست که پول بسیار زیادی خرج کنید تا بازدید کننده  زیادی جذب کنید، اگر شما یاد بگیرید که چطور وبسایت خودتان را سئو کنید بزرگ ترین شرکت های اینترنتی دنیا آماده هستند به رایگان به شما خدمت رسانی کنند. چه شرکتهایی ؟

شرکت هایی مانند گوگل ،یاهو ، بینگ و تمام موتورهای جستجو عمومی

در حقیقت سئو به شما کمک می کند تا گوگل سایت شما را بشناسد و موضوع فعالیت شما را هم بشناسد و هر کسی که به دنبال کالا یا خدماتی است که شما ارائه می دهید، شما را به او معرفی کند.

حالا چطور باید سئو را یاد بگیریم ؟

در ابتدا باید یاد آوری کنم که یاد گیری سئو و اصول سئو کار دشواری نیست و در این مقاله شما با تمام آنچه برای آشنایی با سئو نیاز دارید آشنا
می شوید. کافی است قدم به قدم باهم پیش برویم.

تذکر: سطح مطالب این مقاله به گونه ای تنظیم شده که برای افراد مبتدی مناسب باشد و طبیعتا اگر شما یک حرفه ای در سئو هستید و می دانید سئو چیست یا با مطالب بهینه سازی سایت آشنایی دارید این مقاله را به شما پیشنهاد نمی کنیم. اگر با ما هم قدم هستید، بزنید بریم ببینیم سئو چی هست و باید چه کارهایی انجام بدیم.

 

چند نوع متفاوت سئو  داریم؟

  1. سئو کلاه سفید white hat seo
  2. سئو کلاه خاکستری gray hat seo
  3.  سئو کلاه سیاه  black hat seo

 

سئو کلاه سفید یا white hat seo چیست؟

سئو کلاه سفید یعنی این که شما کاملا بر اساس قوانین و قواعدی است که گوگل مشخص می کند فعالیت می کنیم. یعنی مثل یک شاگرد  خوب حرف گوش کن در کلاس تمام حرف هایی که گوگل می زند را قبول میکنیم تا سایت بهینه تری داشته باشیم.

بر اساس قوانین سئو کلاه سفید هر گونه پرداخت پول بابت خرید لینک فعالیت خطایی است. یعنی شما نمی توانید پول بدهید و در ریپورتاژ های خبری لینک سایتتان را قرار دهید، بر اساس قوانین سئو کلاه سفید باید تمام لینک هایی که به سایت شما داده می شود به صورت طبیعی ایجاد شوند. لازم به ذکر است که در سئوی کلاه سفید شما باید محتوای عالی تولید کنید و صبر زیادی برای نتیجه گرفتن داشته باشید.

 

سئو کلاه سیاه  black hat seo چیست؟

خوب قبل این که بر اساس سرنگ ها سراغ سئو کلاه خاکستری برویم ابتدا تکلیف سئو کلاه سیاه را روشن کنیم. در سئو کلاه سیاه افراد و سئو کاران با انجام دادن کارهایی که خلاف قوانین گوگل است سعی در دور زدن الگوریتم های گوگل دارند. این افراد صبر زیادی ندارند و میخواهند سریعا نتیجه بگیرند و دست به کارهای خطرناکی می کنند و تغییراتی را ایجاد می کنند که ممکن است گوگل با متوجه شدن ان کل سایت را جریمه کند و از نتاییج خودش حذف کند.

یعنی این افراد کارهایی را انجام می دهند که به هیچ وجه مورد تایید موتور جستجو نیست. برای مثال یکی از تکینک هایی که استفاده می شد کلاکینگ Cloaking نام دارد.

در تکنیک کلاکینک Cloaking افراد با دستکاری در کد های سایت تغییراتی را ایجاد می کنند که ربات گوگل سایت ها را به نحوی می بیند که افراد معمولی آن را نمی بینند. مثلا می آیند به ربات گوگل صفحه ای با یک فایل ویدیویی و محتوای عالی نشان می دهند در حالی که وقتی کاربران به صفحه مراجعه می کنند چیزی جز یک صفحه یک صفحه ی خرید نمی بینند.

 

سئوی کلاه سیاه را سعی کنید به هیچ وجه سمتش نروید، یادتان باشید همیشه درست و اصولی رشد کردن از پایه ها و اساس رشد پایدار است. به طور خلاصه در سئوی کلاه سیاه شما قصد دارید که بر سر موتور جستجو کلاه بگذارید.

 

سئو کلاه خاکستری gray hat seo چیست؟

خوب بریم بر سر موضوع جالبه سئوی خاکستری،در این نوع سئو شما تا حد بسیار زیادی به حرف موتور جستجوی گوگل گوش می دهید و کارهایی را که می گوید انجام دهید را انجام می دهید اما کمی هم از کارهایی که می گوید انجام ندهید را هم انجام می دهید.

مثل شاگرد مدرسه ای که وضعیت درسی خوبی دارد اما نمره ی انضباط خوبی ندارد، دقیقا مثل زمان تحصیل خودم که نمرات عالی داشتم اما انضباط خوبی نداشتم اما آنقدری هم نمره ی انضباطم بد نبود که از مدرسه اخراج شوم.

یعنی شما کارهایی را انجام می دهید که گوگل دوست دارد و کمی هم کارهایی انجام می دهید که گوگل دوست ندارد.

برای مثال محوای عالی و کاربردی تولید می کنید و سایت زیبا و پر سرعتی هم دارید که از لحظا رابط کاربری در سطح قابل قبولی است، اما در سایت های فروش بک لینک برای سایتتان بک لینک می خرید یا این که با اکانتی دیگر در سایت های اشتراک ویدیو حساب کاربری باز می کنند و به سایت خودشان لینک می دهند.

پیشنهاد ما این است که تا وقتی که شناخت کاملی از سئو به دست نیاورده اید سمت سئو خاکستری نروید، چون ممکن است با یک اشتباه جریمه سنگینی شوید و کل زحماتتان بر باد هوا برود.

 

جان کلام این است که :

سئو یعنی شما تمام تلاشتان را بکنید تا سایتتان در نتایج طبیعی (organic) موتورهای جستجو رتبه بالاتری داشته باشد.

 

 

موتور های جستجو چگونه کار می کنند 

برای شناخت بهتر سئو باید روند کار موتورهای جستجو را بشناسیم 

وقتی شما عبارتی را در موتور جستجویی مثل گوگل سرچ می کنید ، موتور جستجو طبق الگوریتم های خاص و مخفی خودش تلاش می کند که از بین نتایج موجود بهترین نتیجه را به شما نشان دهد. 

برای مثال وقتی شما عباررت “آموزش سئو” را جستجو می کنید گوگل از بین تمام نتایجی که قبلا ایندکس کرده جستجو می کند تا بهترین نتیجه را به شما نشان دهد. 

 

گوگل چطور متوجه می شود که بهترین نتیجه با توجه به جستجو شما چیست ؟

گوگل و همه موتورهای جستجو دیگر هیچ وقت الگوریتم های و نحوه ی کار آن ها را به صورت علنی اشفا نمی کنند. اما ما میدانیم که گوگل بر اساس معیار های زیر وبسایت ها و صفخات آن ها را رتبه بندی می کند:

 

ارتباط یا Relevancy

برای مثال وقتی شما عبارت “شیر آشپرخانه” را جستجو می کنید انتظار ندارید که در نتایج برای شما انواع اقشام شیرهای آفریقایی و درنده را نمایش دهد. 

شما وقتی عبارتی را سرچ می کنید گوگل به دنبال اولین و نزدیک ترین ضفحاتی می گردد که با موضوع جستجو شما ارتباط داشته باشند و آن ها را به شما نمایش میدهد .

البته گوگل همیشه به آسانی به صفخات مرتبط رتبه بالایی نمی دهد به دلیل آن است که اطلاعات بسیار زیادی در موضوع مورد نظر شما در وب وجود دارد. گوگل سعی دارد بهترین نتیجه را به شما نمایش دهد. 

برای همین علاوه بر معیار Relevancy، معیارهای دیگری را هم مد نظر قرار می دهد، مثل :

 

اعتبار سایت شما Authority

اعتبار سایت شما یکی از دلایلی است که گوگل به صفحه شما را در نتایج برتر گوگل نمایش دهد. این که متوجه شود شما در زمینه ای که تولید محتوا می کنید مرجع هستید و اعتبار دارید برای گوگل کافی است تا به شما اطمینان کند.

سوال مهمی که اینجا پیش می آید این است که گوگل چطور متوجه میشود سایت شما دارای اعتبار بالایی است ؟

اولین مورد: لینک های دریافتی از سایت های دیگر 

هر چقدر سایت های دیگری به سایت شما لینک داده باشند سایت شما معتبرتر شناخته می شود. 

به لینک هایی که از سایت ها دیگر دریافت می کنید بک لینک backlinks می گویند.

 

مفید و کاربردی بودن محتوا شما یا همان Usefulness

شما می توانید سایتی داشته باشید که محتوای مرتبط و دست اولی تولید کند و بک لینک های زیادی هم داشته باشد که منجر به اعتبار بالای سایت شما می شود اما محتوای مفید و کاربردی نداشته باشید. 

به معنای دقیق تر گوگل بین محتوای باکیفیت و محتوای مفید تمایز قایل است. 

فرض کنید شما در مورد “خواص گردو” جستجو می کنید. ما دو سایت را در نظر می گیریم .

سایت اول محتوایی بسیار تخصصی توسط کارشناس تغذیه تولید کرده است و سایت های دیگر به آن لینک داده اند. اما این مطلب پر از اصطلاحات تخصصی است که افرادد عادی چیزی از آن ها متوجه نمی شوند. محتوای سایت هم به صورت نامنظم در صفحه قرار دارد. صفحه پر است از متن هایی که به صورت پشت سر هم قرار گرفته اند و هیچ تیتری و عکسی در مطلب وجود ندارد و خواندن آن برای کاربر سخت است. 

 

حالا سایت دوم را در نظر بگیرید که : محتوایی تخصصی توسط سایت جدیدی تولید می شود، این سایت به اندازه سایت اول لینک از سایت های دیگر دریافت نکرده است و بک لینک های زیادی ندارد و اعتبار بالایی هم ندارد اما محتوایی دسته بندی شده با تیترهای مناسب، تمیز، با قابلیت خوانایی بالا و استفاده از تصاویر مناسب را در سایت خودش قرار داده است. 

مطلب سایت دوم به گونه ای است که برای کاربر مفید است و کاربر با خواندن متن متوجه محتوای آن می شود. 

به نظر شما سایت اول با رتبه بالاتری میگیرد یا سایت دوم؟

در عمده موارد سایتی که محتوای مفید و کاربردی تری ارائه دهد در رتبه بالاتری قرار میگیرد، ممکن است سایت اول با تعداد بک لینک های بالاتر در تبه 8 داشته باشد اما سایت دوم با تعداد بک لینک های پایین تر و محتوای مفیدتر در رتبه سوم قرار بگیرد. 

گوگل محتوای مفید و کاربر پسند را چطور تشخیص میدهد ؟

گوگل با اندازه گیری تجربه کاربری افرادی که وارد سایت شده اند میزان مفید بودن محتوا را اندازه گیری میکند. 

به عبارت دیگر گوگل با رصد کردن رفتار مخاطبان با نتایج جستجو میزان مفید بودن سایت ها را بررسی می کند. 

یعنی اگر کاربران بر روی نتیجه شماره 8 صفحه جستجو بیشتر کلیک کنند، گوگل رتبه آن صفحه را ارتقا میدهد و به جایگاه بالاتری منقل می کند. 

 

راز شماره یک برای افزایش رتبه در گوگل:

سایت و محتوایی را خلق کنید که کاربران عاشق آن باشند.موتورهای جستجو معیارهای زیادی را اندازه گیری می کنند و به راحتی می توانند متوجه شوند که کاربران چه سایتی را دوست دارند، گوگل رتبه سایت هایی که مردم دوست دارند را ارتقا می دهد. 

 

سئو چطور کار می کند؟

کاری که سئو برای سایت شما انجام می دهد این است که سایت شمارا آماده می کند تا در کلمه کلیدی هدفتان در موتورهای جستجو مانند گوگل و یوتیوب و.. در رتبه های برتر ظاهر شوید. 

کار شما به عنوان سئو کار این است که تمام استاندارد های سئو را رعایت کنید تا سایت شما از نظر موتور جستجو مناسب کسب رتبه های برتر باشد و مطالب سایت شما دقیقا مناسب نیازهای فردی باشد که در مورد آن جستجو کرده است. 

نتایج صفحه اول موتورهای جستجو بر اساس الگوریتم های پیچیده ای آماده می شوند. اغلب وقتی از سئو صحبت می کنیم به معنی این است که در مورد سئو در گوگل صحبت می کنیم. 

 

چرا سئو مهم است؟

نتایج گوگل به دو دسته ی نتایج طبیعی (organic) و نتایج پولی(paid) تقسیم می شود.

در نتایج پولی شما به گوگل پول پرداخت می کنید که لینک شما را در نتایج برتر نشان دهد، به این خدمت گوگل ادز (gogole ads) می گویند.

استفاده از نتایج پولی بهترین روش برای جذب بازدید کننده در کوتاه مدت است. شما با پرداخت پول به گوگل کاری می کنید که سریعا در رتبه های برتر نمایش داده شوید. اما ایراد بزرگ گوگل ادز این است که باید بابت هر کلیک پول پردخت کنید و تا زمانی که شما پول پرداخت می کنید بازدید کننده وارد سایت می شود اما دقیقا به محض این که بودجه تبلیغات شما به پایان می رسد دیگر گوگل شما را در نتایج برتر نشان نمی دهد و بازدید کننده وارد سایتتان نمی شود. 

 

در مقابل google ads  سئو وجود دارد. در سئو شما پولی پرداخت نمی کنید و گوگل به صورت رایگان شما را در نتایج برتر نشان می دهد. به همین دلیل است که سئو روشی بسیار پرمخاطب برای جذب بازدید کننده به سایت است. 

اگز می خواهید در سئو نتیجه بگیرید باید صبور باشید. 

 

سئو منبع بسیار مهمی در جذب ترافیک موثر به سایت است. این کانال رایگان یکی از مهم ترین روش های بازاریابی در اینترنت است. در سئو اگر شما در کلمات کلیدی مناسبی رتبه بگیرید می توانید روزانه تعداد بسیار زیادی از افراد را وارد سایتتان کنید. 

در حقیقت با سئو شما کاری می کنید که یکی از بزرگ ترین شرکت های دنیا به رایگان برای شما بازاریابی کند. 

 

یک مقایسه ساده بین گوگل ادز و سئو:

برای مثال شما می خواهید در کلمه “خرید کتاب”  در صفحه اول گوگل باشید.

اگر برای کلمه “خرید کتاب” گوگل ادز بگیرید و بابت هر کلیک 1000 تومان پرداخت کنید، در طول یک ماه ممکن است شما 20000 کلیک دریافت کنید که هزینه این کلمه برای شما می شود ماهی 20 میلیون تومان و اگر این کمپین را به مدت 6 ماه ادامه دهید باید 120 میلیون تومان هزینه کنید.

اما اگر روی سئو سایت خودتان کار کنید به صفحه اول بیاید به صورت رایگان از گوگل ترافیک دریافت می کنید و می توانید این 120 میلیون تومان را هزینه گسترش کسب و کار خودتان کنید. 

 

 

این مطلب به مرور زمان به روز می شود….

 

دسته بندی: سئو برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *